Jdi na obsah Jdi na menu
 


Darsalam

13. 4. 2007

Darsalam

se svými výsledky se stal historicky nejúspěšnějším koněm trénovaným na území českých zemí. Svůj domoc nalezl na hipodromu v mostě, odkud vyjížděl na ,,spanilé jízdy". Vyhrál rakouské a české Derby, německý Saint Leger, dva groupové dostihy v Německu a zúčastnil se i nejprestižnější dostihů v kolebce turfu Anglii Saint Leger a Gold Cup v Ascotu. Svými výsledky se zařadil mezi skutečnou světovou vytrvaleckou extratřídu.

Bohužel zranění přiletošním prvním startu v Karlových Varech mu zabránilo v další kariéře. V současné době se chystá do chovu a v Lysé nad Labem, navýstavě KŮŇ 2006, se tento bez nadsázky supeeer kůň rozloučí s veřejností.

ObrazekMajitelem koně je kazašský režisér Ardak Amirkulov, který je dostihově v Čechách dlouhodobě zabydlen a mino Darsalama do Mostu přivedl i mnoho dalších vynikajicích koní.

Pan Arak Amirkulov žije v Alma-Atě a je velmi úspěšný jako filmový režisér. Jeho privní film vyl nominován na Oskara. V poslední době se věnuje podnikání. Treanérem koně je Arslagian Šavujev.




----------------------------
Darsalam (IRE)
Anglický plnokrevník
Hřebec, Ryzák
Narozen: 24.4.2001
Chovatel: Liscannor Sud. LDT., IRSKO
Majitel: Ardak Amirkulov, Alma Ata, Kazachstan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář